Kommende utstillinger

Mirjam Johnsen

Jeg er født og oppvokst i Bærum (1954). Har bodd på vestlandet i størstedelen av mitt voksne liv. Er nå bosatt i Oslo og er tilknyttet Atelier Norderås på Ås.
Juryert medlem av Norsk Forening for Uavhengige kunstnere NFUK, 2012. Jeg har alltid drevet med tegning, maling og forskjellig tekstilarbeid. I travle år med barn og full jobb var det knapphet med tid til fordypning og eksperimentering. Etter hvert som barna vokste til og jeg fikk mer tid begynte jeg å male akryl på lerret. I 2006 fikk jeg atelierplass på Fiskå Gamle Mølle i Stavanger, deltok der på flere fellesutstillinger og i 2009 hadde jeg min første separatutstilling. Medlemskapet i NFUK ( 2012 ) åpnet nye dører; kunstnerisk veiledning, mulighet til å delta på juryerte landsutstillinger, aktiv deltakelse i lokallag. I mange år var maleri , akryl på lerret min foretrukne uttrykksform. Fra 2016 har jeg beveget meg gradvis over til grafikk. Monotypier, tresnitt, lino og koldnålsraderinger er de grafiske teknikkene jeg nå anvender. Det håndverksmessige arbeidet med skjæring, radering og bearbeiding av trykkplaten gir en egen tilfredsstillelse, videre spenningen når platen er klar for trykking og det endelige resultatet viser seg …. Mulighetene oppleves som uendelige! Bevegelsen fra maleri til grafikk har ført til at uttrykket mitt har forandret seg fra det mer abstrakte med innslag av natur til at jeg nå bruker mer konkrete former hentet fra naturen , men fortsatt slik JEG ser den.
Jeg er opptatt av å formidle naturens skjønnhet og ikke minst dens sårbarhet.
https//:www.nfuk.no/artist/mirjam-johnsen
mirjam.johnsen@gmail.com
Atelier Norderås Kongeveien 36 1430 Ås.
mobil:91640865.

Tidligere utstillinger – klikk her

Irene Thorsrud Eik

Jeg er oppvokst i Ås, har gått ettårig vevlinje på Heimyrkeskulen i Jølster (1979-80) og er utdannet lærer (1983). Siden 2001 har jeg hatt eget verksted i Ås, og i 2004 ble jeg en del av Kunstnerfellesskapet Atelier Norderås. Jeg er juryert medlem av Norske Filtmakere og Norske Husflidhåndverkere, og medlem av International Feltmakers Association. Interessen for tekstil og tekstilkunst har alltid fulgt meg. Etter å ha arbeidet med mange ulike tekstile teknikker som søm, fritt broderi, vev og maskinstrikk, kom jeg nærmest tilfeldig borti toving av ull for 15 år siden. Jeg ble umiddelbart fanget av alle mulighetene som åpnet seg og begynte å eksperimentere på egenhånd. Behovet for å lære mer og utvide mitt “tekniske repertoar”, førte meg etterhvert til en rekke kurs i inn- og utland med dyktige norske og internasjonale filt- og tekstilkunstnere. Mitt basismateriale, ull, er en naturlig, fornybar og 100% biologisk nedbrytbar fiber som kommer i mange kvaliteter og finheter. Ulike ullkvaliteter og filteteknikker gir utallige uttrykksmuligheter der bare fantasien setter grenser. Selve filteprosessen er som en forvandling. Løse fibre forbinder seg med hverandre og skaper en sømløs tekstil, kun ved hjelp av vann, såpe og hendenes bevegelse. Å kjenne fibre endre karakter mellom fingrene er en sanselig opplevelse som aldri slutter å fascinere og begeistre. Filting er blitt en varig lidenskap!
For tiden liker jeg best å arbeide med skulpturell filting, der kreativitet og tekniske ferdigheter utfordres. Men jeg tover også bruksartikler som interiørtekstiler og klær, og farger gjerne materialer eller ferdige arbeider selv. Inspirasjon til arbeidet kan jeg egentlig få overalt, men den viktigste inspirasjonskilden er naturens mange fantastiske og merkelige skapninger, overraskende fargekombinasjoner, former og teksturer. I tillegg til eget arbeid med filt, holder jeg kurs i verkstedet mitt på Atelier Norderås. Jeg har også vært engasjert som kursholder i Argentina og Danmark.

Tidligere utstillinger – klikk her

Ellen Eikenes

Ellen Eikenes er utdannet billedkunstner og førskolelærer. Hun har en treårig kunstfagutdanning fra Mølla Kunstskole i Moss 1995 – 97 og Oslo Tegne og Maleskole 1997 – 98, samt Eik Lærerhøyskole 1979 – 82. Ellen har hatt en rekke separatutstillinger på Østlandet og deltatt på massevis av kollektive utstillinger. Ellen er medlem av Norsk Forening for Utøvende Kunstnere (NFUK). I det kunstneriske uttrykket beveger Ellen seg i grenselandet mellom det figurative og det abstrakte uttrykk, og varierer mellom tydelighet og det skjulte. Ellen inspireres av opplevelser i livet; av naturen, av møter med mennesker, av musikken og andre kunstneriske inspirasjoner. Å male er hennes store pasjon. Det starter med en idé og en skisse før selve skapelsesprosessen på lerretet starter. Spesielt i starten arbeider hun sterkt intuitivt med former, farger og linjer. Formene veksles mellom organiske og stramme. Arbeidet videre foregår med bevisste og intuitive valg. Målet er å utvikle maleriet slik at farge og form klinger sammen og skaper en helhet i komposisjonen, samt det å skape en stemning ut fra et tema eller en idé.
Gjennom kunstverkene ønsker Ellen å gå i dialog med publikum. Hun ønsker at publikum skal danne seg sine egne opplevelser og tanker i “dialogen” med hennes kunst. Hun jobber med at arbeidene skal ha flere “lag”, ikke kun det man umiddelbart ser. Ellen veksler i sitt kunstneriske virke mellom å male, dvs. være utøvende og å holde malekurs. Hun holder av og til kurs på sitt atelier. Og siden 2003 har hun tatt med malegrupper til det lille hotellet Finca el Cerrillo i fjellsiden nord for Malaga og Nerja i Spania. I 2019 og i 2023 holder hun også malekurs på klosteret Il Convento ved Trevi i Italia. Ellen arbeider med malerier i akryl og med grafikk; fortrinnsvis serigrafi, samt litt tegning.

Tidligere utstillinger – klikk her

Galleri Vognskjulet

Svines gård
Svinesveien 110
1914 Ytre Enebakk
Bjørg-Jorunn Peters
Tel: +47 915 45 205
E-post: bjoergjorunn@gmail.com